Naar de inhoud Naar de footer
Home

Veelgestelde vragen.

Heb je een vraag over ‘Wonen met een Z’tje’? Kijk dan eerst bij onze FAQ. Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over ons woonconcept, de aanmeldingsprocedure, het leven in de gemeenschap en nog veel meer. Grote kans dat je hier vindt wat je zoekt!

Wonen met een Z’tje is een uniek woonconcept in Schagen, ontworpen voor (jong)volwassenen met een lichte hulpvraag in het autisme spectrum én voor maatschappelijk betrokken mensen zonder specifieke hulpvraag. Het concept richt zich op zelfstandig wonen met onderlinge ondersteuning in een hechte gemeenschap.

Wonen met een Z’tje’ is bedoeld voor twee hoofdgroepen: (jong)volwassenen met een lichte hulpvraag in het autisme spectrum die zelfstandig kunnen wonen, maar soms wat ondersteuning nodig hebben en maatschappelijk betrokken mensen zonder hulpvraag die waarde zien in samen wonen en leven.

Aanmelden voor ‘Wonen met een Z’tje’ kan via onze website. Afhankelijk van of je hulp nodig hebt of niet, zijn er verschillende procedures. Alle details over het aanmeldingsproces vind je op onze ‘Aanmelden-pagina‘.

Ja, ons complex beschikt over een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte voor alle bewoners. Deze ruimtes zijn ontworpen om ontmoetingen te stimuleren en bieden mogelijkheden voor gezamenlijke activiteiten, ontspanning en sociale interactie.

De kosten voor het wonen in ‘Wonen met een Z’tje’ variëren. Informatie over de huurprijzen, servicekosten en huursubsidie kun je vinden op de site van Wooncompagnie. Mogelijke andere subsidies en financiële aspecten kan je vinden op onze website, op de ‘Aanmelden-pagina’ onder het kopje ‘Belangrijke informatie voor jouw aanmelding’.

De gemeenschap in ‘Wonen met een Z’tje’ wordt ondersteund door een bewonersvereniging en diverse commissies. Deze groepen zorgen voor het beheer van gemeenschappelijke ruimtes en het organiseren van activiteiten, waarbij alle bewoners worden betrokken.

Een speciale rol zal weggelegd zijn voor de Buurtman of Buurtvrouw. Dit is één van de bewoners, die de sociale skills heeft waardoor hij/zij de verbindende persoon kan worden tussen een bewoner met autisme en zijn netwerk, tussen de bewoners onderling, en die ook de verbindende schakel is tussen de bewoners en de stichting.

Een community coach, aangesteld door de Stichting en Wooncompagnie, zal de eerste jaren een rol gaan spelen bij de ondersteuning in de opbouw van de gemeenschap.

Zeker, familieleden en vrienden zijn van harte welkom om betrokken te zijn bij ‘Wonen met een Z’tje’. We moedigen deelname aan gemeenschapsactiviteiten aan en waarderen de ondersteuning van het netwerk van onze bewoners.

Ontdek jouw plek in 'De Veldwachter'.

Sta je open voor een thuis waar samenleven en persoonlijke ruimte elkaar ontmoeten? Zet de eerste stap naar een leven vol verbondenheid en ontdekking in onze unieke gemeenschap.